Colocviul Internaţional „Un trecut care nu trece”: memorii ale totalitarismelor în Europa contemporană, 23-24 noiembrie 2018


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Facultatea de Litere, Centrul de cercetări Teoria și practica discursului (CCTPD), CentrulCercetarea de interfaţă a textului original și tradus. Dimensiuni cognitive și comunicaţionale ale mesajului (LITCIT) şi Centrul de studii culturale Dialogis, în colaborare cu Universitatea din Limoges – Facultatea de Litere şi Ştiinţe Umane organizează, în perioada 23-24 noiembrie 2018, Colocviul Internaţional „Un trecut care nu trece”: memorii ale totalitarismelor în Europa contemporană.
Pentru mai multe informaații, vă invităm să consultați apelul la colaborare.

Nou stagiar de limba franceză la Facultatea de Litere

Graţie convenţiei semnate între Agenţia universitară a Francofoniei şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, studenţii de la specializările Limba şi literatura franceză şi Limbi Moderne Aplicate ai Facultăţii de Litere au șansa de a lucra în anul universitar 2018-2019 cu dl Zouhir Hariq, stagiar de limba franceză.

Cu o bogată experienţă în predarea limbii franceze ca limbă străină, dl Zouhir Hariq va desfăşura cu studenţii de la Galaţi activităţi de dezvoltare a competenţelor de exprimare orală. În plus, studenţii de la specializarea Limbi moderne aplicate vor beneficia de experienţa stagiarului FLE în ceea ce priveşte franceza pentru management şi marketing. Nu în ultimul rând, dl Zouhir Hariq va anima activităţi de promovare a culturii şi civilizaţiei francofone în cadrul Centrului de Reuşită Universitară. 

Este al doilea an consecutiv când Facultatea de Litere din Galaţi se bucură de experienţa unui vorbitor nativ de limbă fraceză. Adresăm cele mai calde mulţumiri Agenţiei universitare a Francofoniei, Biroului Europei centrale şi orientale, şi Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi pentru sprijinul financiar şi logistic acordat în implementarea acestui proiect. 

iStudent - revista studenților Facultății de Litere

Revista studenților, creată de studenți pentru studenți, și nu numai!
 
 

Selecție studenți pentru mobilități Erasmus+

Selecția studenților pentru mobilități Erasmus+ pentru semestrul 2, anul universitar 2018-2019 

În perioada 22 octombrie – 4 noiembrie 2018 se va derula înscrierea studenţilor care doresc să beneficieze de mobilităţi Erasmus+ de studii în semestrul 2 al anului universitar 2018-2019. Precizăm că ne adresăm studenților din orice an de studii, cu excepția celor din anul I licență.

Ședinţa de informare despre Programul Erasmus+ și despre selecția candidaților va avea loc pe 30 octombrie 2018, ora 14:00, în Sala Senatului (corpul U, str. Domnească nr. 47). 

Testul de limbă străină (engleză/franceză) va fi susținut în data de 6 noiembrie 2018, ora 14.00, în Sala Senatului (corpul U, str. Domnească nr. 47). 

Pentru mai multe detalii privind calendarul, formularele de înscriere, criteriile și procedura de selecție, etc., consultați pagina web a Biroului Erasmus(www.ugal.ro/relatii-internationale/programul-erasmus) , pe Facebook@erasmusudjg, Instagram: erasmus_udjg, trimiteți mail la adresa  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau telefonați la nr. 0756 063 672.

 

Certificare lingvistică

Detalii cu privire la posibilitatea obținerii unui certificat de competență lingvistică pot fi găsite aici.

Tab content 1
Tab content 2
Sunday the 15th - Joomla Templates. Custom text here